1. Tenir clar les quatre preguntes bàsiques.
Sempre té present el públic i la situació en la que es troba, així com el moment en que està i la manera i l'objectiu que vol aconseguir amb el que fa.
Per tant, es pot dir que el Víctor compleix aquest primer punt.
2. Domini de la llengua.
No té domini de la llengua catalana, tot ho fa en llengua castellana fins i tot en el programa de l'Arucitys que és català. Però té un bon domini de la llengua castellana, amb un vocabulari molt ric, adequa el tipus de registre depenent el públic i el mitjà que utilitza.
Per tant, es pot dir que el Víctor compleix aquest segon punt.
3. Positivisme i associació d'un to correcte.
És una persona que transmet molta positivitat, sempre està somrient, i això es pot comprovar a la majoria de fotografies que té publicades. En el programa Arucitys i en altres mitjans que utilitza es mostra com una persona alegre, real, segur d'ell mateix i autèntic. Això queda reflectit amb el missatge pragmàtic que transmet.
Per tant, es pot dir que el Víctor compleix aquest tercer punt.
4. Retroalimentació amb el públic.
No hi ha una retroalimentació directa, ni una interrelació amb el públic però podem observar els comentaris que aquests realitzen a les seves contres publicades en el diari digital, així com a les seves publicacions de Twitter i Facebook i amb la venta dels seus llibres que, aquest últim ha estat un dels més venuts.
Per tant, es pot dir que el Víctor compleix aquest quart punt.
5. Ser natural i no memoritzar el discurs.
Aquest punt del decàleg el veiem posat en pràctica en el programa Arucitys, ja que denota la seva espontaneïtat i naturalitat. Es nota el domini del mitjà on demostra molts seguretat, això fa que se'l vegi com un comunicador totalment segur del que fa i amb una gran experiència en aquest àmbit.
Per tant, es pot dir que el Víctor compleix aquest cinquè punt.
6. Elaborar un guió previ.
Aquest punt no es pot obsevar, ja que no porta mai un guió preparat prèviament en mà.
Per tant, es pot dir que el Víctor no compleix aquest sisè punt.
7. Domini del llenguatge no verbal.
Aquest punt del decàleg el podem observar únicament als dos programes de televisió que realitza, tant a l'Arucitys com al +Gente. En Víctor fa un gran ús de la gesticulació, especialment de les extremitats superiors i del rostre.
Per tant, es pot dir que el Víctor no compleix aquest setè punt.
8. Domini de la veu, el volum, la velocitat, la vocalització, de les pauses i els silencis.
Quan parla tendeix a pujar el volum de la veu i a anar ràpid però s'entén molt bé el seu discurs ja que té una bona vocalització. Tot i anar ràpid realitza les pauses i els silencis necessàris.
Per tant, es pot dir que el Víctor compleix aquest vuitè punt perquè el missatge acaba sent entenedor tot i que a vegades el volum de veu és una mica alt i té tendència a parlar ràpid.
9. Ser clar, concís, precís i breu (seguint un ritme).
Respecte els canals escrits, el missatge és breu i precís, molt clar i entenedor per tothom, però quan s'expressa verbalment tot canvia una mica, tendeix a fer reflexions més elaborades, ja que a vegades utilitza més paraules de les que es necessitarien per dir el que vol dir. Tot i així el seu missatge sempre arriba als receptors provocant un feedbacl.
Per tant, es pot dir que el Víctor compleix aquest novè punt.
10. Estructurar el discurs.
No és un punt en el que puguem saber amb certesa però es nota que hi ha un treball previ gràcies aals resultats obtinguts del seu treball.
Per tant, es pot dir que el Víctor compleix aquest desè punt.
11. Utilitzar adequadament els mitjans audiovisuals.
En cap dels canals que hem seguit utilitza el suport audiovisual com a acompanyament del seu discurs.
Per tant, es pot dir que el Víctor no compleix aquest desè punt.